Fobieën

Bang zijn voor dingen of gebeurtenissen

Een fobie lijkt soms onverklaarbaar, maar vindt zijn oorsprong vaak in nepaalde gebeurtenissen die niet altijd even duidelijk zijn. Fobieën kunnen zowel op jonge leeftijd als op oude leeftijd zijn ontstaan. Door een fobie kun je last hebben van vermijdingsgedrag. Ook kan het hyperventilatie of paniekaanvallen veroorzaken. Met behulp van hypnotherapie is het vaak mogelijk om deze fobieën te desensiteren. Dat houdt in dat het object of gebeurtenis niet meer gezien wordt als angst.

De praktijk

U krijgt eerst een intakegesprek om te beoordelen of deze vorm van therapie geschikt voor u is. Wanneer beide partijen van mening zijn dat hypnotherapie een waardevolle behandeling kan zijn voor u wordt begonnen met de sessie. Afhankelijk van de klacht zal meestal in twee tot drie sessies voldoende resultaat behaald zijn om zonder deze klacht(en) verder door het leven te gaan.

U kunt bij ons ook eerst een gratis Oriëntatiegesprek aanvragen. Hierin wordt in een half uurtje besproken wat hypnotherapie precies inhoudt en of dit bij u past.

Afspraak maken